Asociación Grupo de Integral de Mujeres Sanjuaneras – AGIMS-

AGIMS és una organització formada per dones de les comunitats que s’ubiquen a San Rafael de les Flores (Jalapa) Guatemala.

Orienten les seves accions a fer formació perquè les dones es defensin jurídica i emocionalment de les violències que pateixen. Realitzen acompanyaments a dones sobrevivents de violències. També articulen a la població per a la defensa de la Terra i del Territori enfront de les empreses mineres i de ciment.

Realitzen una important tasca de sensibilització per posar fi a la violència contra les dones, així com atenció de casos. AGIMS fa una tasca de formació i capacitació entre els membres de les autoritats ancestrals per a què coneguin els drets de les dones a través de lleis com ara: la Llei de Femicidi vigent a Guatemala.

Formen part de l’Aliança política del Sector de Mujeres, el Grupo Guatemalteco de Mujeres -GGM- Mujeres Trasformado el Mundo –MTM- o com a part de la Convergència Maya Wakib Kej, Aj Patan Samaj (Trabajo Voluntario y Honorable) que han enfortit a AGIMS en la seva lluita i que va aconseguir tres diputats a les darreres eleccions.

http://agims.org/