Calala-Fondo de Mujeres

Calala-Fondo de Mujeres és una fundació creada el 2009, amb seu a Barcelona, que es dedica a aconseguir fons per al moviment de dones de l’Estat espanyol i Llatinoamèrica i el Carib, especialment per a organitzacions i grups petits que tenen pocs recursos, però un alt potencial de transformació social.

 

Calala cerca enfortir els moviments feministes i de dones mitjançant el lliurament de donacions per recolzar les iniciatives i accions de grups de base de dones a la regió de Llatinoamèrica i Carib i a l’Estat espanyol, amb especial atenció a les organitzacions i xarxes de dones migrades.

Els seus col· lectius prioritaris d’intervenció són les dones joves; lesbianes, bisexuals i transsexuals; rurals, in­dígenes o afrodescendents; migrades; treballadores domèstiques i treballadores sexuals. Calala ofereix donacions no condicionades per facilitar a aquests grups l’accés a recursos econòmics i d’un altre tipus (formació, acompan­yament en processos) amb procediments senzills de sol·licitud i justificació, i amb intenció d’acompanyar a llarg termini.

A més, es planteja generar recursos de noves fonts que actualment no contribueixen amb el treball de les organitzacions de dones, en especial els grups petits i de base, que no tenen accés als donants tradicionals. Calala facilita a aquests grups l’accés a recursos econòmics i materials (formació, acompanyament en processos) amb procediments d’aplicació i justificació senzills, no excloents i adaptats a la seva realitat.

Des de l’any 2010 Calala ha repartit más de 120.000 euros entre grups i xarxes de dones en diversos països llatinoaamericans i entre organitzacions ubicades a l’Estat espanyol.

http://www.calala.org/?lang=ca