CENESEX

El Centro Nacional de Educación Sexual de Cuba forma part del Ministeri de Salut Pública de Cuba des de l’any 1989. Entre les seves activitats, el CENESEX realitza projectes d’investigació i desenvolupament comunitari, així com formació en la Universidad Médica de La Habana. Promou la salut sexual i ofereix serveis d’atenció a nens, nenes i adolescents que han patit abús sexual. Coordina també el Programa Nacional d’Educació Sexual i la Jornada Cubana contra la Homofòbia.

CENESEX fa una aposta activa i compromesa amb polítiques públiques que afavoreixin els drets de les dones i les sexualitats diverses, i per ampliar la consciència i sensibilització social i ciutadana envers la llibertat i la diversitat sexual.

CENESEX realitza programes, campanyes i accions socials, educatives, polítiques i culturals per defensar el respecte a la lliure i responsable orientació sexual i identitat de gènere. Gràcies a aquest treball i al de les comunitats LGBTI de Cuba, avui els debats entorn la igualtat de gèneres i la diversitat sexual tenen més difusió i han aconseguit importants transformacions a la societat cubana.

Pertany a l’Associació Mundial de Salut Sexual, a ILGA (International Lesbian Gay Association), a la Federació Llatinoamericana de Societats de Salut i Educació Sexual, a l’Associació Llatinoamericana d’Advocats Laboralistes, entre d’altres.

http://www.cenesex.org/