L’Observatori de Drets Humans i Empreses al Mediterrani (ODHE) llança nou vídeo divulgatiu

Combatre la impunitat corporativa des de casa: ajuntaments, agents de promoció empresarial, parlaments regionals, universitats públiques… tenen una responsabilitat

En els últims anys la ciutadania hem pres consciència del gran poder que tenen les empreses transnacionals, així com del gran impacte de la seva acció sobre els Drets Humans i sobre el medi ambient.

El marc legal actual permet que les empreses vagin ‘saltant’ de país en país, buscant el màxim benefici amb menors costos. En algunes zones s’arriba a produir una “captura corporativa”: les empreses tenen major poder que els mateixos Estats, tenint capacitat per a doblegar-los.

La conseqüències de l’acció d’aquestes empreses és devastadora: desplaçaments de població, desforestacions, moltes s’alien a grups armats locals, augmentant la conflictivitat, contaminació, assassinats de defensores del territori, deute públic…

L’Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània volem mostrar, a través d’una sèrie de vídeos, diferents eines a la disposició de la ciutadania per a combatre la impunitat corporativa “des de casa”.

Defensar els drets humans i el medi ambient és competència local: ajuntaments, agents de promoció empresarial, parlaments regionals, universitats públiques…tenen una responsabilitat.

 Fitxa tècnica

Aquest és un vídeo realitzat per Traficantes de sueños, sota el guió i producció de l’equip de l’Observatori de Drets Humans al Mediterrania.

Volem agrair a Maha Abdallah i a Lina María González pel seu temps per a ser entrevistades, així com a l’Ateneu Llibertari de Gràcia per la cessió de l’espai per a l’entrevista a Maha.