L’exposició “Imatges contra l’Oblit. Memòria històrica palestina, vivències de la Nakba a Catalunya” arriba a Sant Cugat

El 3 de maig se celebrarà una xerrada titulada “Palestina, passat, present i futur” a càrrec d’Ibrahim Beisani, un dels protagonistes de l’exposició.

A “Imatges contra l’oblit”, nou palestins residents a Catalunya comparteixen la seva memòria sobre Palestina, a partir d’objectes, documents i fotografies que han guardat. Concretament, ens expliquen la Nakba al 1948, un procés d’expulsió de més de 700.000 palestins que van ser forçats a abandonar les seves llars i ciutats per esdevenir refugiats. El mes de maig d’aquest 2023 es commemorarà els 75 anys d’aquest procés que encara continua avui en dia. Aquestes nou històries de vida han estat retratades per la fotògrafa Ester Pérez Berenguer de l’Associació SUDS i explicades per persones que van viure la Nakba en primera persona o d’altres que narren l’èxode a través de les memòries dels seus pares i avis, com a refugiats de segona o tercera generació.

L’exposició es podrà visitar del 3 al 28 de maig de 2023 al Claustre romànic del Monestir de Sant Cugat del Vallès.  

L’horari del Monestir és: 

Dimarts a dissabte: de 10:30 a 13:30 h i de 16 a 19 h
Diumenges i festius: de 10:30 a 14:30 h
Dilluns no festius: tancat

El dimecres 3 de maig, dia de la inauguració, a les 18:00h, al Museu del Monestir tindrà lloc una xerrada titulada “Palestina passat, present i futur” a càrrec de l’Ibrahim Beisani, un dels testimonis protagonistes de l’exposició. 

Xerrada. “Palestina, passat, present i futur”