Defensa i promoció dels drets de persones LGTBI lenques i negres, a través de sensibilització i conscienciació en les seves comunitats. Hondures

, ,

Entitats amb les que compartim el projecte:

Movimiento Diversidad en Resistencia – MDR

Centro de Derechos de Mujeres – CDM

Durada: 12 mesos

Anys: 2017 – 2018

Localització:

Honduras. Departaments d’Intibucá, La Paz, Lempira, Santa Bárbara, Atlántida, Colón, Cortés y Gracias a Dios

El projecte proposa reduir l’estigmatització, discriminació, exclusió i violència que enfronten les persones LGTBI en comunitats lenques i negres d’Hondures. Per a això, s’enforteix la labor del Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures (COPINH) i l’Organització Fraternal Negra d’Hondures (OFRANEH) a favor del reconeixement, la inclusió i la no discriminació de les persones LGTBI en les seves comunitats.

Principals accions del projecte:

1) Diagnòstic sobre la situació de les persones LGTBI en comunitats lenques i negres, necessari per actualitzar les dades existents, focalitzar la formació i la campanya de sensibilització del projecte.

2) Procés formatiu sobre els drets de les persones LGTBI dirigit a membres amb lideratge i incidència en les seves comunitats.

3) Implementació d’una campanya de sensibilització, comunicació, educació social a través de les ràdios comunitàries d’àmplia influència a les zones del projecte.

4) Trobada d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre persones LGTBI lenques i negres i establiment d’una agenda comuna d’incidència sobre drets de col·lectius LGTBI en els consells comunitaris.

Les activitats es basen en l’educació popular, incorporant elements de la cosmovisió indígena i la cultura negra/garífuna, respectant així el context sociocultural de les comunitats indígenes i afrodescendents d’Hondures. La construcció d’un nou imaginari social de respecte a la diversitat sexual i l’enfortiment de les persones LGBTI,  contribueixen a avançar cap a societats no discriminatòries ni excloents de persones no heteronormatives.

Skills

Posted on

11 gener, 2018