
Estratègies de resistència no violenta des d’una ciutadania crítica davant de les múltiples opressions i vulneracions de drets a Catalunya i a la zona MENA
Entitats amb les que compartim el projecte: Servei Civil Internacional – SCI
Durada: 24 mesos
Dates: 2019
Localització: Catalunya
Finançador: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
Línia estratègica: Resistències front l’ocupació

En els darrers anys han estat nombrosos els esforços de la societat civil organitzada per cercar una estratègia no violenta a nivell local i global per denunciar aquestes vulneracions dels DDHH, i donar una resposta coordinada a la retallada de drets i llibertats que s’ha traduït en més repressió i criminalització cap a persones, organitzacions, col·lectius i moviments socials.
El programa combina les dimensions d’educació per la justícia global amb l’objectiu de contribuir a transformar les estructures de poder que generen les vulneracions sistemàtiques dels DDHH i fer front a aquesta situació. A cavall entre la sensibilització, la formació i lel programa contempla l’organitzaci´ño de dues trobades internacionals, activitats de formació, dues recerques previstes, una que analitzara la criminalització dels moviments socials i de defensa dels DDHH i les seves interpretacions jurídiques; i una sobre militarització i el comerç d’armes europees als països en conflicte.
La incidència vinculada a la primera recerca es fa principalment amb el Servei Especial de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona i amb l’ECRI de l’UE. La incidència sobre comerç d’armes té un caràcter jurídic que afecta a les empreses implicades en països en conflicte i polític a l’UE, Síndic de Greuges de Catalunya i Agència de la Competència de l’Empresa – Acció 10.