Promoció de la participació de les dones i de l’Estat de Dret a Palestina

,
intraorganitzacional-oct-16

Entitats amb les que compartim el projecte: UPWC i Novact

Durada: 12 mesos

Localització: Territori Palestí Ocupat. Cisjordània: Hebron, Nabulus, Jenin i Qalquilia

L’organització sòcia del projecte a Palestina, la Unió de Comitès Palestins de Dones (UPWC) es va constituir el 1980 com una iniciativa per empoderar  les dones palestines a tots els nivells i contribuir a la lluita contra l’ocupació militar israeliana. UPWC és una organització progressista de dones de base, activa en el moviment de dones palestines, i en el moviment per la reivindicació nacional. Té una llarga experiència en el foment de la participació social, política i econòmica de les dones a Palestina.

Amb el projecte es promouen eines per a la reflexió, l’anàlisi de gènere i propostes d’acció entorn les relacions de poder, els models de lideratge, els processos de presa de decisions, les formes de participació política de les dones a Palestina. Per això, es duu a terme un procés formatiu per a la millora de les pràctiques organitzatives, l’enfortiment de lideratges inclusius i compromesos, i la participació horitzontal i democràtica.

Al mateix temps, es comparteix l’experiència realitzada a Catalunya sobre la genealogia del moviment feminista català, basada en metodologies feministes de recerca, per a la compilació i publicació de la història del moviment emancipatori  de les dones a Palestina.

També es promou la interacció amb organitzacions d’Amèrica Llatina i del Mediterrani a través d’una xarxa creada l’any 2013, la “Xarxa internacional per una vida lliure de violències contra les dones” amb la finalitat de donar suport a la lluita contra la violència de gènere a través de l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques  i  estratègies d’acció contra les violacions de drets humans. Hi participen organitzacions del Marroc, Hondures, El Salvador, Guatemala i Espanya.

 

 

Skills

Posted on

15 maig, 2017