Teixint aliances pel dret a una vida lliure de violències contra les dones a l’Amèrica Central i l’Àrea Mediterrània

, ,

Entitats amb les que compartim el projecte:

Actoras de cambio (Guatemala), Centro de Derechos de Mujeres (Honduras), ORMUSA (El Salvador), Union of Palestinian Women Committees (Palestina),  Association Marocaine des Droits des Femmes,   Mains Solidaires (Marroc), Calala , Tamaia

Durada: 12 mesos

Dates: 2017-2018

Localització: El Salvador, Guatemala, Hondures, Catalunya

 

 

El projecte és fruit del treball continuat de la xarxa internacional d’organitzacions de dones d’Amèrica Central i la Mediterrània per una vida lliure de violències des de l’any 2013. La xarxa sorgeix de la proposta d’organitzacions del Marroc per a articulació, suport i intercanvi amb organitzacions de dones d’altres països (Amèrica Central i Catalunya), per millorar la capacitat d’incidència, prevenció, reparació i sensibilització sobre les violències masclistes, i facilitar el diàleg. Respon al treball conjunt de les organitzacions de la xarxa, que al seu torn representen els interessos de les dones que acompanyen dia a dia als seus països, que viuen violències masclistes i veuen vulnerat el seu dret a viure sense violències.

La xarxa internacional permet actuar coordinadament per defensar el dret a una vida lliure de violències en cadascun dels països membres, posant èmfasis en la visió global dels elements subjacents a les violències contra les dones, buscant l’aprenentatge mutu i l’intercanvi de sabers i experiències.

El projecte s’articula en 3 eixos:

1-Trobada de la xarxa.

2-Incidència en espais internacionals sobre dret a una vida lliure de violències

3-Suport als programes específics de les organitzacions de dones centreamericanes de la xarxa: a Guatemala, s’enforteix el treball de sanació front la violència sexual, i de recuperació de memòria històrica col·lectiva amb joves, per construir relacions lliures de violència. A El Salvador, es treballa amb institucions públiques de justícia i seguretat per millorar la seva resposta davant la violència de gènere i avançar en l’aplicació de l’agenda d’igualtat i no discriminació. A Hondures, s’enforteixen xarxes de dones per exigir justícia i millorar l’acompanyament jurídic, psicològic i social de dones supervivents de violència, juntament amb instàncies públiques de justícia.

Skills

Posted on

11 gener, 2018